Mocangiul de vernisaj


Recent, Radio Guerrilla a desfasurat o campanie de identificare a speciilor de fauna urbana care s-a concluzionat intr-un veritabil “Atlas de Mitocanie Urbana”.

Tot recent, dar dupa aparitia acestui minunat “monument” am identificat un exeplar din specia “mocangiul de vernisaj”( Mondenus Mocangius ). Este cunoscut in Iasi de ani buni ca viziteaza aproape toate vernisajele si expozitiile, dar mai cu seama pe cele unde se serversc biscuiti, sucuri, prajituri sau diverse alimente.Se imbraca intotdeauna cu haine cu buzunare largi si se arata foarte interesat de arta.

La guerrilla spunea asa

“Mocangiul de Vernisaj
Mondenus Mocangius
Populând îndeosebi arealele unde au loc vernisaje şi expoziţii de orice fel, deşi nu are nici o invitaţie şi nici vreo legătură cu ele, Mocangiul de Vernisaj este dotat cu un marsupiu de invidiat, utilizat pentru depozitarea kilogramelor de pateuri şi fursecuri adunate de pe mese, pentru consumul propriu. Cele mai evoluate exemplare ale acestei specii parazitare au fost binecuvântate de către mama-natură şi cu anumite buzunare laterale, eventual cu câte o pungă de un leu, pentru a duce şi în vizuină din prada atât de uşor obţinută. Dar asta, normal, numai după ce Mondenus Mocangius este pe deplin ghiftuit. Dacă vedeţi un asemenea specimen, feriţi-vă din calea sa, mai ales dacă răspundeţi de obiectele promoţionale – nu se va sfii să ia câte două-trei din fiecare, punându-vă atât pe dumneavoastră, cât şi pe restul invitaţilor, într-o postură cel puţin penibilă.”

Leave a Reply